HEP najveći ugovaratelj osiguranja u državnom i javnom sektoru

Bez autora
Jun 01 2011

Državne institucije lani su potrošile 180 milijuna kuna za nabavu usluga osiguranja. Od toga je 73,3 milijuna kuna, odnosno više od 40 posto, utrošio HEP, kao najveći pojedinačni naručitelj. Jedini osiguravatelj u državnom vlasništvu Croatia osiguranje bilo je, pak, najuspješnije u poslovanju s državom sklopivši najviše ugovora, ukupne vrijednosti 134 milijuna kuna. Riječ je o 74 posto ukupnog iznosa utrošenog u osiguranja kroz javnu nabavu u Hrvatskoj tijekom prošle godine. Analizom je obuhvaćeno 71 posto poznatih rezultata nadmetanja, dok je njih 29 posto ostalo nepoznato budući da tvrtke nisu obvezne objaviti ih. Inače, na osiguranje u državnim institucijama lani je potrošeno oko 26 posto više u odnosu na 2009. godinu, a najviše usluga nabavljalo se na području Grada Zagreba, čak 39 posto od ukupnog broja poziva na nadmetanje za usluge osiguranja na području Hrvatske.

HEP najveći ugovaratelj osiguranja u državnom i javnom sektoruDržavne institucije lani su potrošile 180 milijuna kuna za nabavu usluga osiguranja. Od toga je 73,3 milijuna kuna, odnosno više od 40 posto, utrošio HEP, kao najveći pojedinačni naručitelj.

Jedini osiguravatelj u državnom vlasništvu Croatia osiguranje bilo je, pak, najuspješnije u poslovanju s državom sklopivši najviše ugovora, ukupne vrijednosti 134 milijuna kuna. Riječ je o 74 posto ukupnog iznosa utrošenog u osiguranja kroz javnu nabavu u Hrvatskoj tijekom prošle godine, pokazala je analiza Briefing e-servisa, tvrtke specijalizirane za praćenje, analizu i savjetovanje u području javne nabave.

Analizom je obuhvaćeno 71 posto poznatih rezultata nadmetanja, dok je njih 29 posto ostalo nepoznato budući da tvrtke nisu obvezne objaviti ih. Inače, na osiguranje u državnim institucijama lani je potrošeno oko 26 posto više u odnosu na 2009. godinu, a najviše usluga nabavljalo se na području Grada Zagreba, čak 39 posto od ukupnog broja poziva na nadmetanje za usluge osiguranja na području Hrvatske. Naručitelji na području Grada Zagreba utrošili su na nabavu osiguranja 134,4 milijuna, što je 75 posto od ukupne nabave cijele Hrvatske. Najveći naručitelj prema broju objavljenih poziva na nadmetanje je Plinacro

Najviše su se tražile usluge osiguranja vozila, a najviše novca izdvojeno je za nabavu usluga zdravstvenog osiguranja. Na to je potrošeno oko 10 posto ukupnog novca. Tek nešto manje utrošeno je na osiguranja osoba i vozila. Croatia osiguranje je ponuditelj s najvećim brojem sklopljenih ugovora i najvećim ukupnim iznosom sklopljenih ugovora, sa 133,7 milijuna kuna ili 74 posto ukupnog iznosa utrošenog u osiguranja kroz javnu nabavu za 2010. za cijelu Hrvatsku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik